Logo
Nová registrace - Ztracené heslo
Seminář KATA 2008
Seminář KATA 2008

Jakub společně s K. Keslem pořádá seminář KATA 2008 pro špičkové závodníky zaměřený na požadavky pro optimální posuzování rozhodčích na soutěžích

V sobotu 26. ledna 2008 se uskutečnil v Praze první společný seminář K. Kesla a J. Tesárka na kata.

Možnosti zúčastnit se tohoto semináře využilo více něž 60 karatistů z celé české republiky včetně velkých talentů českého karate z řad dnešních žáků a dorostenců. Bohužel prostory nedovolily pojmout více zájemců a tak pro cca 40, kteří se přihlásili později, nezbylo na tatami místo. Všichni zúčastnění se sešli již brzy ráno a jelikož byl stanoven plán celého semináře, nemohlo se dlouho otálet. Celý seminář se nesl v duchu zejména sportovního karate, kdy měli oba dva pořádající rozdělené bloky a oba dva si i pořádně zacvičili.

Seminář absolvovala i reprezentační asistentka reprezentace na kata P. Nová, které se seminář velice líbil a druhá asistentka I. Keslová pro změnu vše zaznamenávala na video pro případ dalšího studia semináře.

Všichni přítomní si tak procvičili jednotlivé soutěžní kata a současně se seznámili s jejich hodnocením, zejména na mezinárodní scéně. Na programu byla jak Shitei, tak i Tokui kata. Karel i Jakub trpělivě vysvětlovali pochopení technik a svými ukázkami se snažili poukázat na nejčastější chyby i vychytávky v kata.

Již během semináře se hovořilo o tom, že karate není jen o mistrovských kata, ale především v pochopení technik karate a základních kata, které se nedají nikterak přeskočit. A tak to vypadá, že by se mohl příští seminář nést v duchu základních kata. Zejména pro nadějné mladé karatisty s výhledem na jejich karatistický vývoj.      

 

Na závěr vydařeného semináře oba dva poděkovali všem přítomným za pozornost a a snahu se v karate posunout dále a poté již odpovídali na řadu otázek týkajících se nejen cvičení kata, ale i na posilování, stravu, pitný režim, apod. Odměnou jim byl potlesk a dotazy, zda a kdy bude další seminář. A tak se již nyní můžete těšit na jeho pokračování, které bude opět včas avizováno.

 

Napsal admin 10.12.2008 20:32:26 (0 komentářů) | Zobrazeno 2907x | Semináře | Tagy: seminare


Zaregistrujte se zdarma nebo se přihlašte pro přidávání komentářů

0 komentářů
(c) 2008-2024 KARATE TESY Shotokan. Všechna práva vyhrazena.
Úvodní strana | Fotoalbum | Tréninky | Semináře | Soutěže | Informace | Webmail