Logo
Nová registrace - Ztracené heslo
Grand prix Slovakia 2009
Grand prix Slovakia 2009

Kuba vyhrál GP Slovakia 2009 když porazil cestou k prvenství ve 2. kole Chorvata Novaka a potom i favorizovaného Ducka z Francie.Ve finále zvítězil nad domácím Uríkem.

V neděli 19. 4. 2009 se Kuba zúčastnil 3. kola Středoevropské ligy v karate GP Slovakia 2009, kam se přesunul v sobotu večer s Lukášem Jandou po soutěži VC Nymburka, kde „pískal“.
Po shlédnutí soutěžního pavouka, ve kterém bylo 28 závodníků to vypadalo jako na Goldence. Ve druhém kole čekal medailista z ME Novak z Chorvatska a tudíž povinná kata a další v pavouku medailista z ME i MS Minh Duck z Francie. A aby to nebylo málo, tak kdyby to vyšlo – vynikající Urík ze Slovenska. V prvním kole s přehledem porazil A. Zdobínského ze Sport Relaxu 5:0, dále, ve druhém Kubova Jion tentokrát v pohodě stačila na Novakovu Kanku dai a poměr praporků 4:1 posunul Tesyho dál. Ve třetím čekal M. Sližík, kterého Kuba zdolal 5:0. Poté už ale čekal soupeř nejtěžší z celé této kategorie a to Duck. Kuba na něho nasadil, tak jako na Dutch openu,  katu Gankaku a tentokrát byl počet praporků 3:2 pro něj. V Holandsku to bylo přesně obráceně. Takový skalp ještě doma Tesy neměl. A tak se již mohl pomalu psychicky připravovat na talentovaného domácího Uríka.
Ve finále Jakub nasadil svou nejoblíbenější katu Unsu a s přehledem zvítězil 4:1. Tímto vítězstvím si upevnil v celkovém hodnocení 2. ročníku Středoevropské ligy karate 2009 vedení, které drží spolu se Slovenkou K. Grmanovou, která svou kategorii žen také vyhrála, když porazila svou kolegyni z repre E. Hrušeckou. Úspěch českých barev podtrhl  L. Janda, který z druhé strany pavouka postupoval až do semifinále, kde podlehl právě Uríkovi a o svou medaili porazil v repasáži Debrecenyiho z Ostravy.
 Vzhledem k blížícímu se ME v Chorvatsku se této soutěže, která je na poměrně vysoké úrovni, se zúčastnili závodníci z  Francie, Maďarska, Slovinska, Chorvatska, Walesu, Rakouska, Polska, Ukrajiny, České republiky a domácího Slovenska.
Soutěž měla vysokou úroveň a věříme, že přispěla hlavně k psychické pohodě Kuby před blížícím se evropským šampionátem. Náš reprezentační kata tým tentokrát nestartoval.

 

Napsal admin 19.04.2009 22:40:53 (0 komentářů) | Zobrazeno 2451x | Soutěže | Tagy:


Zaregistrujte se zdarma nebo se přihlašte pro přidávání komentářů

0 komentářů
(c) 2008-2024 KARATE TESY Shotokan. Všechna práva vyhrazena.
Úvodní strana | Fotoalbum | Tréninky | Semináře | Soutěže | Informace | Webmail