Logo
Nová registrace - Ztracené heslo
ME WKF 2005 - Limassol
ME WKF 2005 - Limassol

KUBA TESÁREK  2. vicemistr světa v kategorii kata junioři 2005

A nyní pár vět k historickému úspěch Českého svazu karate ! Ani sebevětší optimista nečekal takový úspěch na poli disciplíny kata, který předvedl Kuba Tesárek. Kuba je znám svou touhou po vítězství tak, jako málokdo. A když jsme v článku ( viz výše ) vzpomínali jeho smolné starty na dorostence, kdy zejména po psychickém tlaku ze soutěže vypadl, právě jeho zkušenosti a rozvaha tentokrát, při jeho prvním startu na MS za juniory slavily obrovský úspěch a zlom v českém karate. V soutěži, jaké MS bezesporu je, se zatím nikomu z reprezentantů kata nepodařilo získat medaili. Kuba bude chtít určitě navázat na obrovské úspěchy Petry Nové, mimochodem asistentky reprezentace na kata a Roberta Schwanzera a právě tento úspěch ho k tomu ještě více nakopne.

A nebylo to vůbec lehké. Zejména taktika však slavila velký úspěch. A to hlavně v boji ve proti závodníku z Kanady, kdy celý realizační tým s Kubou zvolil jeho nejsilnější kata Unsu.  Později se ukázalo, že toto rozhodnutí bylo pro další úspěch a vývoj soutěže klíčové. Výhra  3:2 poslala Tesyho do bojů v semifinále. V něm se potkal s velice silným soupeřem ze Španělska a ten ho „nominoval“ do bojů v repasáži, v jediném klíčovém souboji o třetí místo. A v něm kdo jiný, než aspirant na medaili – Francouz. Kuba, který v předchozím zápase zvolil kata Godjushi ho sho šel pro placku s katou Sochin proti Francouzově Unsu. Při závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího vylétly praporky všech rozhodčích vzhůru a těch, které měli barvu jako Kubova šerpa, modrá,  bylo o tři více. Tesy zvítězil 4:1  a nechal v sobě propuknout euforii vítěze. Historická a fantastická medaile byla na světě. A tak jak už to při takových to událostech bývá, okamžitě se sběhli všichni členové reprezentace a dokonce i soupeři Kuby, se kterými se pravidelně stýká při závodech juniorů i seniorů na turnajích Golden league. 

Po několika denním odpočinku pomalinku začne opět příprava na blížící se  ME, které se bude konat v zimě na jihu Evropy. Celý Flair udělá maximum pro to, aby jak Lukáš, tak Kuba, ale i samozřejmě i dnes již velice ostřílený kata tým, ve složení Kuba, Vojta a Lukáš přivezli opět nějakou tu medaili.

Samotnou kapitolou zůstává jejich trenér, Tomáš Dvořák , který karate obětuje celý svůj život i veškerý volný čas, který stejně nemá žádný. Především jeho zásluhou jdou výkonu všech členů Flairu ( pochopitelně ) i Tommi neustále nahoru a tak medaile Kuby, je i jeho veliká zásluha. Díky Tome !!!

 

Napsal admin 10.12.2008 19:10:24 (0 komentářů) | Zobrazeno 2244x | MS & ME | Tagy: ms me


Zaregistrujte se zdarma nebo se přihlašte pro přidávání komentářů

0 komentářů
(c) 2008-2024 KARATE TESY Shotokan. Všechna práva vyhrazena.
Úvodní strana | Fotoalbum | Tréninky | Semináře | Soutěže | Informace | Webmail