Logo
Nová registrace - Ztracené heslo
Náš reprezentační tým kata mužů veze z Germanu ZLATO !
Náš reprezentační tým kata mužů veze z Germanu ZLATO !

Další ze série soutěží karate okruhu Golden league se konal jako soutěž German open 2009 v německém Aschaffenburgu a naši reprezentanti byli opět vidět. 

A mohlo být ještě lépe, nebýt to právě v Německu. To se již delší dobu ukazuje jako soutěž německých rozhodčích, kteří pro získávání vavřínů pro domácí (tedy německé závodníky) udělají opravdu maximum. Ale i přes tyto věci je nutné se přenést. V kategorii kata muži mělo Česko zastoupení pouze v kategorii mužů – Kuba Tesárek, Jindra Pilmann, Lukáš Janda, Vláďa Míček a Kuba Debrecenyi. Údiv nad výkony pocítil jak Vláďa tak poté i Kuba D. a po něm i výborný fin Hirvonen, který v boji o třetí místo jen kroutil hlavou a ptal se proč vyhrál ten horší J. (rozuměj Němec). A tak jako jediný obsadil Tesy v jednotlivcích bodované 7. místo. Druhý den probíhala soutěž mj. i kategorií kata družstev, na kterou se náš tým pod vedením Ivy Keslové mohl kvalitně připravit i díky vstřícnosti senseie Honzy Přibila z EMĚ Mělník, který poskytl v době opožděné rekonstrukce „domácího“ dojo azyl klukům a ti se tak mohli na soutěž kvalitně připravit. A že příprava byla dobrá svědčí i to, že na koho v Německu narazili, toho v pohodě porazili. V prvním kole 5:0 mladý italský tým a postupně repre Chorvatska, výběr z Hesenska a ve finále svého pravidelného soupeře, reprezentaci Rakouska. Všechny tyto zápasy se skóre 4:1. Zejména závěrečná finálová Bunkai se dle slov přítomný jevila velice pěkně. A tak zlatá medaile byla naprosto oprávněná.

Opět se ukázalo, jak jsou důležité starty na těchto prestižních kláních ať již z hlediska startu v kategorii jednotlivců, tak i týmových soutěží. V posledních měsících předvádějí naši nejlepší kataři výkony, které nezůstávají přehlédnuty ani mezinárodním rozhodčím, kteří tyto prestižní soutěže rozhodují. A tak výsledky, které zdobí české kata v poslední době, nejsou jen náhodnou shodou nějakých okolností, ale především jsou výsledkem tvrdé práce celého týmu včetně trenérky a realizačního týmu a nezměrné vůle prosadit se v karatistickém světě a ukázat, že české karate chce stále častěji promlouvat do jeho špičky.

 

Napsal admin 14.09.2009 08:44:46 (0 komentářů) | Zobrazeno 2261x | Soutěže | Tagy: golden league


Zaregistrujte se zdarma nebo se přihlašte pro přidávání komentářů

0 komentářů
(c) 2008-2024 KARATE TESY Shotokan. Všechna práva vyhrazena.
Úvodní strana | Fotoalbum | Tréninky | Semináře | Soutěže | Informace | Webmail