Logo
Nová registrace - Ztracené heslo
PRAGUE OPEN 2010
PRAGUE  OPEN  2010

Poslední lednový den, v neděli 31.1.2010 se v pražské hale Na Lužinách konal v pořadí 2. ročník znovuzrozené soutěže Prague open 2010 v karate. Celá soutěž se tak jako v loňském roce nesla v duchu jejího podtitulu „SPORTEM PROTI DOPINGU“ a byla opět již tradičně první soutěží v tomto roce na území Prahy.

Celá soutěž se tak jako v loňském roce nesla v duchu jejího podtitulu „SPORTEM PROTI DOPINGU“ a byla opět již tradičně první soutěží v tomto roce na území Prahy. Tato soutěž si pomalu, ale jistě získává svou prestiž neboť i letos přijelo několik zahraničních výprav a jen díky současným povětrnostním podmínkám jich nepřijelo více. Pořadatelství si vzal opět pod patronát oddíl KARATE TESY Shotokan, o.s. , který spolu s pořadatelským sborem z SK Kesl ryu Shotokan připravil halu tak, aby všem přítomným závodníkům i jejich doprovodu vytvořil příjemné prostředí po celý den. Na celé akci se podílel významně i PSKe a to nejen materiálně, ale především i oceněním reprezentantů ČR z kata týmu muži (J. Tesárek, J. Pillman a L. Janda), kteří v roce 2009 vybojovali historicky první medaili pro ČR (bronzovou) na ME seniorů v disciplíně Kata team. Kluci dostali krásné dárkové koše a od zástupce firmy Adave i skleněné plakety za vzornou reprezentaci českého karate v zahraničí.

Do Prahy se sjelo i přes zmiňované rozmary počasí nakonec 276 závodníků z 53 oddílů z celé naší republiky a 8 ze zahraničí (Dánko, Polsko, Maďarsko, Chorvatsko, Slovensko).

Již od samého počátku probíhala spolupráce mezi všemi zainteresovanými pořadateli na jedničku tak, jak by to na podobných soutěžích mělo být. Počínaje vzorným zajištěním STK PSKe Honzou Juklem, který je v této funkci opravdu „mužem na svém místě“, přes perfektně šlapající pořadatelský tým z SK Kesl ryu, sbor rozhodčích ČSKe i PSKe, kteří se nedopustili vážnějších chyb, až po samotného ředitele soutěže.

Podařilo se zahájit soutěž přesně podle propozic v 9:15 a i přes velký počet závodníků a soutěžních kategorií byla ukončena v cca 19:30 večer.

Velkým bonusem celé soutěže bylo stejně jako vloni sponzorské zabezpečení celé akce. Podařilo se opět zajistit sponzory, kteří svou propagací a cenami pro medailisty jednotlivých kategorií přispěli k oživení této soutěže i po stránce motivační.
Mediálním sponzorem byl již tradičně Antidopingový výbor ČR, který na soutěž dodal propagační materiály, brožury a informace z oboru boje proti dopingu ve sportu. Letos se významně podílela na soutěži i firma Adave, která dodala pro medailisty sady zcela nových typů medailí a pěkné pohárky pro vítěze. Zástupci Stavební spořitelny České spořitelny, a.s. , přispěli kromě cen pro medailisty disciplíny kumite i drobnými pozornostmi pro rozhodčí. Partnerem na poli povolené doplňkové stravy a povolených prostředků byla opět česká firma PENCO, která je již delší čas partnerem českého karate a která již na podobné soutěže ceny dodala. Nováčkem mezi sponzory se objevila také společnost Vitana, a.s., která ocenila medailisty disciplín kata. Výsledky máte možnost zhlédnout zde

Co říci na závěr ?

Z pozice ředitele soutěže mohu konstatovat, že se mi soutěž moc líbila jak svým zajištěním, spoluprací všech zainteresovaných, kterým bych chtěl tímto ještě jednou poděkovat, tak i obsazením jednotlivých soutěžních kategorií, kvalitními rozhodčími a v neposlední řadě i diváckou kulisou a disciplinovaností všech karatistů i jejich doprovodu.
Přeji nám všem více takto obsazených a pohodových turnajů, jako byl ten letošní a dobrou zábavu u karate. Již teď se začneme pomalu připravovat na další ročník Prague open 2011, který se pokusíme udělat přinejmenším ve stejném stylu nebo ho ještě nějak vyladit.

Napsal admin 01.02.2010 14:44:10 (0 komentářů) | Zobrazeno 2337x | Soutěže | Tagy: prague open 2010


Zaregistrujte se zdarma nebo se přihlašte pro přidávání komentářů

0 komentářů
(c) 2008-2024 KARATE TESY Shotokan. Všechna práva vyhrazena.
Úvodní strana | Fotoalbum | Tréninky | Semináře | Soutěže | Informace | Webmail