Logo
Nová registrace - Ztracené heslo
Mistrovství ČR 2010 - Mladá Boleslav
Mistrovství ČR  2010 - Mladá Boleslav

Kuba letos obhájil dva tituly Mistra republiky ČR v kata

Mistrovství České republiky se letos konalo 28.března 2010 v Mladé Boleslavi. Opět, tak jako vloni měl Jakub trošičku ztíženou přípravu vzhledem ke svému zranění, které nedávno prodělal. Během posledních týdnů se podařilo zranění poměrně úspěšně doléčit a tak nic nebránilo v cestě na první letošní vrchol, kterým bezpochyby MČR je. Již poslední přípravná fáze - soutěž Dutch open ukázala, že je již skoro vše OK. Losovací pavouky jsou při obsazení kategorie mužů vždy prioritním zájmem všech zúčastněných. Nejinak tomu bylo i letos. Trošičku překvapením pro přítomné karatisty byla i účast rekonvalescenta Vládi Míčka, který si přijel zasoutěžit po delší nemoci a tak i po určitém tréninkovém výpadku. To se nakonec ukázalo jako limitující neboť v konkurenci jaká v současnosti panuje v kategorii mužů, je každý chybějící trénink znát. A tak bylo patrné od začátku kam se asi budou upírat zraky diváků i zástupců jednotlivých závodníků. Jindra měl na své straně mimo zmiňovaného Vládi i Lukáše Jandu a Kuba pro změnu mladého „Debreho“. Rozhodující duely obou favoritů měli a také přišly v semifinále, když Jindra porazil Míčka a Tesy Kubu Debrecenyiho.
Finále všech kategorií se uskutečnilo na centrálním tatami v odpoledních hodinách. Chvilka zdržení nastala při čekání na kamery ČT, která nasbírala několik hodin materiálu a bude z něj tvořit jakýsi sestřih. V tomto finále, kdy oba finalisté vytáhli nejobtížnější kata GANKAKU, byl stejně tak jako vloni úspěšnější Kuba, který porazil svého kolegu z reprezentačního kata týmu Jindru Pilmann nejtěsnějším možným rozdílem 3:2 a obhajoba titulu byla doma. V Kata družstev startoval Kuba spolu se svými kolegy z reprezentace Jindrou a Lukášem za národní tým a stejně jako vloni jim los přiřkl soupeře z  kata týmu, tentokrát startujícího pod hlavičkou KEIKO Ryu,  pod taktovkou Míly Kabeše. Ve finále se utkali naši reprezentanti s mladým výběrem SK Kesl ryu a oba týmy nabídly divákům atraktivní kata a jejich aplikace. Ve strhujícím prostředí předvedli kluci dynamicky zacvičenou kata s vrcholem v podobě „úchvatné“ bunkai, která se musela líbit snad úplně každému. To bylo pozitivní i pro trenéry reprezentace neboť před blížícím se ME v Aténách je jejich forma vzrůstající. 
Nominace reprezentantů na zmiňované ME bude oznámena prostřednictvím oficiálních stránek ČSKe  po víkendovém soustředění, které proběhne v e dnech 3. – 4. 4. 2010 v Radostně.
Ještě jednou tímto náš oddíl gratuluje Kubovi k zisku a obhajobě dvou titulů Mistra republiky pro rok 2010 a i všem ostatním medailistům za předvedené výkony. Fotografie ze soutěže najdete tady.

 

Napsal admin 31.03.2010 09:11:38 (0 komentářů) | Zobrazeno 2307x | Soutěže | Tagy: mistrovstvi cr mcr mistrovstvi


Zaregistrujte se zdarma nebo se přihlašte pro přidávání komentářů

0 komentářů
(c) 2008-2024 KARATE TESY Shotokan. Všechna práva vyhrazena.
Úvodní strana | Fotoalbum | Tréninky | Semináře | Soutěže | Informace | Webmail