Logo
Nová registrace - Ztracené heslo
Austria open 2008 - Golden league

Kata tým ČR ve složení Kuba, Lukáš a Jindra poprvé v historii obsadil na turnaji série Golden league 1. místo. Krátký komentář ze soutěže je uveden v příspěvku

O víkendu pokračovala série Golden league v rakouském Salzburgu dalším kolem. V disciplíně kata muži se opět sešlo cca k 80 závodníkům v kategoriích a v kata týmů muži 13 družstev. Tak, jak je to obvyklé při startu českých závodníků, každý z kluků startoval na jiném tatami. Kuba s Jindrou Pilmannem byli „nalosováni“ tak, jak to vyhovuje vždy rakouským funkcionářům, tj. do nejsilnějších pavouků, aby moc nezlobili rakouskou jedničku Kaserera. S ním byl na tatami Lukáš Janda, ale při německy hovořících rozhodčích neměl šanci na úspěch. A tak jedině Kuba Debrecenyi po vyřazení švýcara Gereona postupoval svým pavoukem v pohodě.  Kuba se potkal na své cestě pavoukem s chorvatem Novaka, kterého poprvé v životě porazil a získal tak velice cenný skalp. Poté změřil sílu se slovenským Slížikem, se kterým zvítězil a už na něho poté čekal Minth Dack z Francie. S tímto medailistou z ME svedl vyrovnaný soubou a předvedená kata Gankaku snesla přísné měřítko. Tentokrát to ještě na vítězství nestačilo, ale výsledek 1:2 není vůbec špatný. Snad někdy příště. Boj o repasáž našich reprezentantů Kuby a Pilmanna byl v rukou semifinalistů Dacka a itala Brancaleoneho. Při těsném vítězství Itala šel do repasáže právě Jindra. Lukáš se k repasáži stejně jako Kuba nedostal, protože Kasarer narazil na výborného němce a do finále nepostoupil. Kuba „Debre“ dostal šanci bojovat v repasáži a obsadil velmi pěkné 5.místo stejně jako Pilmann.     

     V kategorii kata týmů se opět představily silné týmy Chorvatska, Dánska, Ruska, Slovinska, Švýcarska německa „B“ a samozřejmě i domácího Rakouska. Opět pavouk postaven tak, aby při účasti rakouské TV ORF byli domácí ve finále. A podařilo se. Naši kluci jim však trošičku zkazili radost neboť předvedený výkon naší repre byl ohodnocen v poměru 4:1 a ani výrazná podpora domácího týmu v hledišti na celkovém vítězství nic nezměnila. A tak se halou nesla po delší době česká hymna. Bylo to krásné.

 

Napsal admin 10.12.2008 21:25:24 (0 komentářů) | Zobrazeno 2347x | Soutěže | Tagy: zavody


Zaregistrujte se zdarma nebo se přihlašte pro přidávání komentářů

0 komentářů
(c) 2008-2024 KARATE TESY Shotokan. Všechna práva vyhrazena.
Úvodní strana | Fotoalbum | Tréninky | Semináře | Soutěže | Informace | Webmail